Visszériszap-terápia

visszériszap-terápia

A gyógyiszapos kezelés nem csak a Tenkes kapitányának az idejében volt elterjedt gyógymód, de évezredekkel korábban is, és manapság is sokan élnek vele.

otthoni visszérgyógyítás lehetséges

Visszériszap-terápia a hatásmechanizmusa az iszapkezelésnek, milyen eredményeket várhatunk a gyógyító iszaptól? Hazánkban Alsópáhokon,  Hajdúszoboszlón, Hévízen, Makón és Tiszasülyön található természetes gyógyiszap.

Magas ásványanyag tartalma, egyéb kémiai és fizikai tulajdonsága miatt már az ókori egyiptomiak és mezopotámiaiak is visszériszap-terápia gyógyászati célokra.

A kezelés mindig egyéni, hiszen a test megbetegedései is mindig egyéni jellegűek. Kiterjedhet az egész testre, vagy csak egy adott testrészre. A speciális kádban egy szabályozható erősségű, és irányítható vízsugárral végzik visszériszap-terápia kezelést. A testmeleg vizet csőből, kézzel irányítja kezelőnk a test különböző pontjaira.

A híresebb gyógyiszapokért akár ezer kilométerekre is elutaztak a gyógyulni vágyók, vagy magát az iszapot visszériszap-terápia messzi földre, és adták el magas áron. Az iszapkúra alkalmas bőrbetegségek gyógyítására, mivel nem szárítja ki túlságosan a bőrt, de eltávolítja a felszínéről a felesleges, elhalt hámréteget, ásványi anyagaival vitalizálja a bőrsejteket, csökkenti a visszériszap-terápia gyulladásos tüneteit.

visszeresség a mellkason terhesség alatt

Ezért nem csak bőrgyógyászok, de kozmetikusok is használják az iszappakolás módszerét szépészeti kezelések visszériszap-terápia. Az iszap ízületi problémák esetén is hatásosnak bizonyul, általában meleg, 42 Celsius fokos iszappal szokás a pakolást elvégezni, akár az visszériszap-terápia testen, akár csak a beteg testrészek környékén.

A meleg iszap hatására javul a vérkeringés, fokozódik az anyagcsere a beteg szövetekben, ezáltal beindul a méregtelenítés, az iszapban található ásványi anyagok és nyomelemek hatékonyabban felszívódnak.

visszér kezelés injekciókkal árak

A gyógymód hatásmechanizmusa hasonló a termálvizes fürdő hatásmechanizmusához, de van egy lényeges különbség: igaz, hogy az iszapnak a vízhez hasonlóan nagy a hőtartó képessége, de mivel rossz hővezető, ezért lassabban adja át a meleget az emberi testnek, ezért visszériszap-terápia szervezet és visszériszap-terápia bőr számára nem okoz akkora megterhelést az iszapkezelés, mint a termálvizes kezelés. A meleg oldja az izmokban folyamatosan jelenlévő legapróbb görcsöket is, ezért az iszapkezelés stresszoldó hatású, az egész szervezetre visszériszap-terápia, vérkeringést javító hatást fejt ki.

kompressziós harisnya visszerek megelőzése

Különösen erős ez a hatás, ha medencés iszapfürdőt vesz a páciens, de a különböző pakolások is hatékonyak. A gyógyító iszapot akár otthon is kipróbálhatjuk.

  • Visszér műtét, kivizsgálás, kezelés - Trombózis- és Hematológiai Központ
  • Puskás Réka Sok gyógyfürdőben elérhető az iszapkezelés, melynek áldásos hatásai egyre ismertebbek.
  • Iszapot a fáradt ízületekre! - Fürdőmánia
  • Parafangó-gyógykezelés: mire használják? - Termál Online

A tiszasülyi gyógyiszapot, amit visszériszap-terápia iszap néven forgalmaznak - kis és nagy kiszerelésben meg is vásárolhatjuk a budapesti gyógyfürdők többségében Visszériszap-terápia, Rudas és Lukács fürdők ivócsarnokaibanés otthon, magunknak elkészíthetjük a pakolást akár gyógynövényes főzettel kiegészítve.

A Tiszasüly közigazgatási körzetébe tartozó Kolop már több mint éve elismert fürdőhely, az ott kitermelt iszapot ban minősítették gyógyiszappá, és mivel a budapesti neves gyógyfürdők kútjaihoz nem tartozik iszaplelőhely, ezért a kolopi iszapot használják iszapkezelésre ma is.

  • Kezelések – Csongrád Fürdő
  • A visszér gyógyítása A scleroterápia célja, hogy egy injekciós kezeléssel, felületesen futó apó eret, általában visszeret — vénát megszüntessen.
  • Fango-kezelés - Pakolás
  • Az iszapkezelés jótékony hatásai

A Gellértben már óta kolopi visszériszap-terápia relaxálhatnak a gyógyulni vágyók. Ellenjavalt a meleg iszapos kezelés - hasonlóan a termálfürdőzéshez - szívbetegségek, visszeres betegségek és visszériszap-terápia gyulladásos betegségek esetén.

Érdekesség, hogy a gyógyiszapok és -agyagok egy részét nem csak külsőleg, hanem belsőleg is alkalmazták.

A \

A visszériszap-terápia földevés általános szokás bizonyos bennszülött törzsek körében, a megfelelő agyag lelőhelye a törzs értékes titka, de sok állat is így gyógyítja magát, vagy így visszériszap-terápia be a hiányzó ásványi anyagokat.

Az agyagban lévő kaolin megköti a belekben felhalmozódó méreganyagokat, a szerves agyagokban található baktériumok pedig kiegyensúlyozottá teszik a visszériszap-terápia.

visszér tapasztalat

Természetesen akár külsőleg, különösen pedig akkor, ha belsőleg szeretnénk kísérletezni iszapkúrával, mindenképpen kérjük ki szakember véleményét!

Fontos információk