Visszér visszafogott

Wheels Legjellegzetesebb tünete az alsó lábszár járásra fokozódó fájdalma. A láb duzzadt, kékesen elszíneződik.

kompressziós fehérnemű visszeres réz ár

Az érintett alsó lábszár bőrfelülete a gyulladás miatt meleg, körfogata mérhetően megnő. A lábfej hátrafeszítésével a térdhajlatban a beteg erős fájdalmat jelez Homan-tünet. Késői tünet a bőr barnás elszíneződése a bokáknál, amit a kitágult vénákból kivándorolt vörösvértestek okoznak.

Itt a bőr sérülékenyebb, könnyebben fekélyesedik.

fűzfakéreg visszérrel

A trombózis azonban minden tünet nélkül is bekövetkezhet, ez az ún. A vérrög leszakadásával kialakulhat masszív tüdőembólia, mely hirtelen halált eredményez.

visszérégeti a lábát

Szívrendellenesség társulása esetén a trombus bekerülhet a tüdőszövetet ellátó artériás hálózatba, és tüdő-infarktust okozhat, mely erős, szúró jellegű mellkasi fájdalommal, heves köhögéssel és vérköpéssel jár. A folyamatosan leszakadó kisebb visszér visszafogott krónikus tüdőembóliát is okozhatnak, mely sokszor csak jelentéktelen alsó légúti panaszokban nyilvánul meg.

visszér túlterhelés

A kisebb trombusok a tüdőn, mint elsődleges szűrőn, át is hatolhatnak, ilyenkor agyembólia is lehet visszér visszafogott következmény. Ágynyugalom és alvadásgátló kezelés hatására a vérrög trombus növekedése megáll, és a szervezet vérrögoldó enzimjei jelentős részét fel is oldják. A trombus másik részét kötőszöveti sejtek járják és szövik át, aminek következtében a trombus - orvosi kifejezéssel - szervül.

visszér kezelése Blagoveshchenskben

Fontos információk