Fánk visszér

Leírás és Paraméterek Termékleírás: A növény virágzatát köhögés, hurut ellen fánk visszér, de palacsinta és fánk készítésénél, ízesítőként a tésztába keverik.
Az akác jellegzetes, édeskés illatú, fehéres vajszínű virágait, frissen a virágzás kezdetén érdemes szedni, a virágfürtöket begyűjtjük, majd virágokat lefejtjük a fürtökről, és azonnal megszárítjuk. A virágzása, az időjárás függvényében májusra, június elejére esik.
A virág illóolajat linalolt tartalmaz. A virágtea köhögéscsillapító, hurut, és görcsoldó, enyhe hashajtó, gyomorsavtúltengés, székrekedés, gyomor- és bélfekély ellen jótékony hatású, túlzott gyomorsavképződést gátló.
A kéregfőzet gyomorsavtúltengés, gyomor- és bélfekély ellen használatos. Kérge gyomorsavtúltengés, gyomorvérzés, bélfekély elleni gyógyszeralapanyag.
A kéreg alkalmazásában óvatosság ajánlott, robin és fazin nevű mérgező fehérjéket is tartalmaz! Akácvirág tea: 2 teáskanálnyi szárított akácvirágot - 2 dl forró vízzel leforrázunk, majd 5 perc elteltével leszűrjük.
Íze kellemes, alkalmanként élvezeti teaként is fogyasztható. Az akácvirág jó köhögéscsillapító fánk visszér, de használják még hurut ellen és túlzott gyomorsav-termelődés esetén Kiszerelés: 50 gr.