Belüli visszérektől

Nem szabad bagatellizálni a visszerességet!
Megrendelem Természetes módon kezelje a visszeres lábat - megerőltetés nélkül, műtét és magas költségek nélkül! Kétségbeesetten nézegeti a szörnyűséges kanyarulatokat a lábán? Itt az ideje hogy egyszer és mindenkorra elköszönjön a lábán lévő visszerektől!

Nem szabad bagatellizálni a visszerességet! Egészségmagazin Lehetséges-e visszér műtét után szülni? a hazai lakosság több mint fele szenved, de sajnos közülük csak minden harmadik érintett fordul orvoshoz, mert tart a műtéttől, a hosszú felépülési időtől, pedig nagyon fontos a betegség időbeni kezelése, amelynek számos megoldása létezik.

A VISSZEREKRŐL

Az újabb, fájdalommentes és belüli visszérektől műtéti lehetőségekről beszélt dr. Sepa Györgya  Trombózisközpont érsebész főorvosa.

belüli visszérektől

A visszér betegség leggyakrabban az alsó végtagon alakul ki. A kisebb, kezdetben csupán esztétikai problémát jelentő seprűvénáktól egészen a nagy, kidudorodó, és akár kifekélyesedő visszér-tágulatokig.

Szimpatika főoldal

A visszérbetegségek kialakulását nagyban befolyásolja a genetikai hajlam, gyakrabban alakul ki túlsúlyos, álló- vagy ülőmunkát végzőknél, autóvezetőknél, valamint terhesség idején. Általában a visszeresség nem fáj! Éppen ezért nem szabad bagatellizálni a visszeresség jelentőségét — hangsúlyozza az érsebész.

belüli visszérektől

A gyulladás, illetve a lábszárfekély jár fájdalommal, ami már az elhanyagolt, és időben nem kezelt betegséget kíséri. Maga az ödéma a visszeresség következtében károsítja a kapilláris keringést: ahogy feszül a bőr, jelentősen csökken az erek áteresztő képessége, megtörve a bőr vérellátását.

A visszerekről nem is tudunk, amíg jól működnek

Problémát jelenthet a bőr bakteriális, gombás fertőzése is. Ezek mind-mind jelentősen károsítják a páciens állapotát!

Visszér ellen

Invazív műtéti megoldások Előzetes szakorvosi vizsgálat szükséges annak eldöntésére, hogy elvégezhető-e a visszérműtét. Nagyon fontos UH vizsgálattal a legpontosabb képet kapni az erek állapotáról!

Nem szabad bagatellizálni a visszerességet!

Sepa György. A jelentősen kitágult visszerek műtéti kezelésének több módja ismert: a hagyományos, több évtizede alkalmazott visszér műtét modern változata, a mintegy 15 éve használt lézeres, valamint a rádiófrekvenciával történő beavatkozás, amely vágás, altatás vagy gerincérzéstelenítés és hegek nélkül történik.

belüli visszérektől

A fejlődés azonban nem állt meg, mára olyan műtéti technika is létezik, amelynek segítségével néhány óra alatt megszabadulhat a beteg a kitágult visszerektől, és utána, igen rövid időn belül visszatérhet a mindennapi tevékenységeihez, munkába állhat. Így nincs hosszú lábadozás, kiesés belüli visszérektől munkából. Pillanatragasztásos műtét Hazánkban belüli visszérektől kezdték el alkalmazni az érsebészetben és a sebészetben már korábban is használt szövetragasztót, a cianoakrilát-ot.

Bodnár Edina, bőrgyógyász A visszeresség megjelenését a női nemi hormonok jelentősen befolyásolják, ezért nők esetében sokkal gyakoribb a visszeresség.

A ragasztásos módszer VenaSeal lényege, hogy a katétert a lágyéktól 5 cm magasságig vezetik, és ettől visszafelé haladva ragasztó anyagot n-butil cianoakrilát belüli visszérektől az ér teljes hosszába. Enyhe nyomást követően a ragasztó megköt, és teljes hosszában elzárja az eret. Előnye még az eljárásnak, hogy idős, fekélyes betegeken is elvégezhető, és nincs szükség a véralvadásgátló készítmények felfüggesztésére, amennyiben ilyen kezelésben részesül a beteg — teszi hozzá a Trombózisközpont orvosa.

Belüli visszérektől tünet - sok betegség, sőt terhesség is lehet Egészségmagazin Mi okozhat mellkasi fájdalmat a bal oldalon?

Ennek legfőbb oka a túlpörgetett életforma, a rengeteg ülés az íróasztal mellett, és a rosszul megválasztott holmik viselete, melyek gyengítik belüli visszérektől vérkeringést. Kezdeti stádiumban még van mód csökkenteni a tüneteket és megelőzni, hogy a visszér komolyabbá fajuljon. Ezeknek a módszereknek a többsége otthon is elvégezhető. Mint minden más egészségi problémával, a visszérrel is megfelelően kell foglalkozni.

Fontos információk